Til forsiden
Et par citater fra bogen:

Se bogen i et større billede


Det blændende mørke
Owe Wikström
Anis, 1998
ISBN 87-7457-208-3
216 sider
 
 
Med åndelig vejledning menes i denne bog "den hjælp, som den enkelte får eller giver for at - som en del af den kristne kirkes fællesskab - blive stadig mere forankret og stabil i sin tro på den treenige Gud, for at nå forbi sentimentalitet, moralisme eller intellektualiseringer til en erfaret tillid til Jesus Kristus, hans tiltale og hans løfter og til at tage konsekvenserne af dem". p. 36

Spiritualitet eller "teologia experientalis" reflekterer over de midler og øvelser, som er beskrevet igennem kirkernes historie, dels angående den kristne tros tilegnelse og fordybelse, dels angående den vej, som det kristne menneske må gå igennem for at vokse i sin tro. Det første bliver kaldt nådens middel i den vestlige kirke eller de hellige mysterier i den østlige, og det andet er blevet kaldt "fuldkommenhedens vej" eller "helliggørelsen" i de vestlige kirker. p. 37
 


Owe Wikström trækker en overset teologisk tradition frem af historiens glemsel, nemlig den tradition for "erfaringsteologi", som lige siden oldkirken har kunnet findes hos en række teologer med interesse for mystik, meditation og spiritualitet.

Forfatteren skriver i et nøgternt, stilfærdigt og smukt sprog om denne tradition, hvor den enkelte indlader sig på i sit eget liv at "afprøve" kristedommens udsagn.
Owe Wikström beskriver, hvordan troslivet kan blive integreret i hverdagen.

Bogen, der er oversat af Lage Jennervall og Elizabet Knox-Seith, indeholder også en religionshistorisk ekskurs og et religionspsykologisk afsnit.

*