Til forsiden   

   William Johnston: Oplyst af kærlighed

[Her bringes et citat fra bogen:]

Kære Thomas,
Du har bedt mig skrive til dig om kunsten at bede. Som svar vil jeg her nedfælde nogle tanker, som jeg håber kan være til hjælp både for dig og for dem, du vejleder i dit center. Lad mig først sige, at jeg er oprigtig glad over, at du har valgt at bruge dit liv til personlig meditation og til at vejlede andre. Det er reelt et kald; et kald, som placerer dig i den vigtigste trend i det moderne liv.
For oplyste mennesker er overalt i verden ved at indse, at hvad den moderne verden har brug for er bøn. Kun bøn og den aktivitet, der udspringer af bøn kan redde vores truede generation fra total ødelæggelse. Bøn ryster verden i dens grundvold. Den bringer Guds hjælp. Den leder til dyb visdom. Sammenlignet med den visdom er den viden, som videnskabsænd og universitetslærde har, ikke andet end et lille stearinlys holdt op i det blændende lys en klar solskinsdag. Hold ud med at stræbe efter denne visdom, vejled andre varsomt og med indsigt på deres indre rejse. Så vil du befinde dig på en vej, som leder ikke bare til dyb indre fred, men som også - underet over alle undere - leder til den fred i verden, som mennesker overalt længes så brændende efter.

Selv om det er med bævende hjerte jeg skriver til dig om dette store og svære emne, må du endelig ikke betragte mig som en højt oplyst mester. Jeg er kun en stakkels medrejsende, der selv vakler af sted på vejen. Mere præcis ville jeg - med Paulus - kunne sige, at jeg er en idrætsmand, der løber på væddeløbsbanen. Ikke at jeg er fuldkommen eller at jeg er nået frem, men 'jeg jager mod målet, om jeg virkelig kunne gribe det, fordi Jesus Kristus har grebet mig' (Fil.3,12). Jeg tror altså ikke at jeg ved det hele. Jeg foretrækker at understrege, hvad du allerede ved: at den egentlige underviser i bøn er Helligånden, der bor i os. Lyt til hans stemme; følg hans vejledning, og du vil nå langt på vejen mod mystisk visdom.
William Johnston er født i Belfast, Nordirland, i 1925. Efter at være indtrådt i Jesuitterordenen rejste han til Japan, hvor han i årtier har virket som professor ved Sophia-universitetet og været direktør ved Instituttet for Orientalske Studier, begge i Tokyo.

Han har skrevet en række bøger om zenbuddhisme og kristendom og er kendt verden over som retræteleder. Som fast ståsted har han den kristne tradition for meditation og mystik, men han er samtidig meget optaget af at finde ægte værdier i andre religioner, og gennem sine mange internationale kontakter har han føling med vor tid og dens behov.

Ved at rette denne bog til en ung mand, som netop har åbnet et kristent meditationscenter, får Johnston lejlighed til at komme ind på bønnens glæder og problemer hele vejen igennem.

Det er ikke en bog man skal læse i et stræk - selv om den kan være svær at lægge fra sig. Heller ikke en bog, man bare læser én gang. Hvor man end er på bønnens vej vil man hos Johnston finde inspiration og åndelig vejledning.

(Bogens bagsidetekst)
Niels Steensens Forlag1995

 Webside Forfatter /oversætter  Titel  Link / Kilde
Tilbage til: Tekster William Johnston
/Gustav Bonnevie
Oplyst af kærlighed Steno Forlag 1995.

Der må ikke kopieres fra siderne.

Venlig hilsen
redaktionen@kristenmeditation.dk